לקוח שביטל את מלאכת המעביד אחרי סיום המלאכה

שאלה:

שלום וברכה אני עשיתי הסכם אם א' בשם כהן ג. שאני עושה לו את כל המסמכים כדי שיהיה זכאי לקבל סיוע בשכר דירה ממשרד השיכון והוא נותן לי צי'ק פקדון לפני זה על כל הסכום שקבענו ואני מוציא את הצי'ק אחרי שהוא יקבל את הכסף ממשרד השיכון והסכם היה שהוא הולך עם המסמכים לחתום במשרד ועשיתי לו כל המסמכים והעברתי לו את זה ואמר לי שהוא הולך לחתום כמסוכם וכמה ימים אחרי התקשרתי אליו ואמר שהוא לא רוצה ללכת אלא לבטל את כל הסכם ורציתי לבוא לקראתו שאני אפ' ילך במקומו והוא התעקש שלא רוצה וישלם לי כמה שצריך השאלה אם הוא צריך לשלם לי הכל כי מצידי עשיתי הכל או חלק וכד' ????

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה עשית את כל העבודה ששייכת לך, והלקוח הוא שמונע את סיום העבודה, הלקוח חייב לשלם לך את מלוא השכר שהותנה מראש.

בהצלחה.

מקורות:

כל פועל שהתבקש לעשות מלאכה ואחרי שעשה הפועל את המלאכה לא נצרך הלקוח למלאכה, שחייב הלקוח לשלם לפועל את כל שכרו כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שלה סעיף ג גבי שכר להביא תפוחים לחולה ועד שהביא השליח את התפוחים מת החולה או הבריא שחייבים לשלם לו את כל שכרו.