תרומה עבור עלונים

שאלה:

אני מוציא עלונים, וישנו מישהו שהולך להביא את העלונים מהבית דפוס והוא משלם ואני צריך להחזיר לו.
הרבה פעמים הוא אומר לי לא צריך זה לזיכוי הרבים.
א. אם אני באמת משאיר את זה כך שהוא שילם זה בעיה מצידי שחשבתי לשלם?
ב. הרבה מהפעמים אני דוחק אותו שאני בכל זאת ישלם כי למרות שאני יודע שהוא משלם בלב שלם ואפילו רוצה באופן קבוע לתרום סכום מסויים בחודש, עדיין אני דוחק אותו שכן יקבל ממני את הכסף? זה בעיה כי אולי הוא כבר התחייב לתת?

תשובה:

שלום וברכה,

א. אם הוא משלם אין בעיה מצידך שחשבת לשלם מאחר ואתה יכול לשלם בפעם אחרת במקום אותו שבוע.

ב. לא אמור להיות בעיה הלכתית מאחר וזה דרך מו"מ וכל שלא הגעתם להסכמה זה לא נחשב גמירות דעת סופית לתרום, והוא לא מתחייב על דעת שאתה לא תסכים לקחת. אולם ראוי שלא תפציר בו מדאי חזק ותיתן לו את האפשרות לתרום.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1