תפילין שהיו בשמש ברכב

שאלה:

אם התפילין נשארות לפעמים ברכב בקיץ לזמן משמעותי( בתוך נרתיק) , צריך להביא לסופר סת"ם לבדוק אם הם נהרסו?

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל לא אמור להיות נזק ואי אפשר לומר שיש חובה לבדוק, כך אמר לי ראש לשכת הקודש הגאון רבי מנחם יהודה גרוס שליט"א, באופן אישי אירע לי כדבר הזה וכן בדקתי את התפילין, אינני יודע אם כולם משתמשים באותו דיו… שלי נמצאו בסדר, אבל בכל מקרה יש להקפיד מאוד שזה לא יקרה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב, חשבתי שאולי בכל מקרה אין להשאיר תפילין ברכב חם מטעם ביזוי של התפילין , שלא ראוי שנמצאות בחום כבד שאדם לא אוהב לשהות בו בדרך כלל, זה נכון?