משה רבינו, אנחנו ומה שבינינו

שאלה:

"וידבר ה' אל משה פנים אל פנים כאשר ידבר איש אל רעהו "

ועוד אמר הרמב״ן: "שכל אדם יהיה גדול ממך בעיניך.."

כפי שמשה היה עניו ודיבר עם אנשים פשוטים פנים אל פנים הכוונה מה שנקרא בגובה העיניים ולא ראה עצמו גדול מהם. כך זכה שהקדוש ברוך הוא דיבר עמו פנים אל פנים …
לכן מי שמנהיג עצמו לראות בחברו גדול ממנו זוכה שהקדוש ברוך ידבר עימו פנים אל פנים..

תשובה:

הרעיון לכשלעצמו הוא נכון ונוגע ללב, ואין ספק שהענווה הזו היא דבר חשוב ויסודי באישיות של האדם, גאווה זה דבר גס ומתועב. לתת הבטחה כזו שיזכה שה' ידבר איתו פנים אל פנים, לא הייתי אומר, כי משה רבינו היו לו עוד הרבה תכונות מיוחדות שאין לנו בהן תפיסה בכלל, יש לזכור שעוד לפני שדיבר בגובה העיניים, רק נולד, ונתמלא כל הבית אורה! כומר מדובר בבריאה מיוחדת נשמה גבוהה מאוד שנועדה לכתחילה להביא תורה לישראל.

ברכה והצלחה.