דין תורה עם יו"ר ועד בית כנסת

שאלה:

בס"ד
בבית הכנסת שלנו קיים ועד של 3 אנשים כולל היו"ר שהוא קובע הכל -השתיים האחרים חותמות גומי. שלושה שהם אחד !!.הם לא נבחרו ע"י הקהל והם גם לא עמותה או מלכ"ר.
הדבר התנהל ככה 13 שנים. לא היתה שקיפות בשום נושא רק הנחתות על הציבור "כזה ראה וקדש" כולל השימוש בכספי הציבור.
לאחרונה לאור החלטות תמוהות של היו"ר, התחיל מרד שבו נכפה עליו להוסיף עוד 2 נציגים מהציבור על מנת לייצר החלטות ופירסומם לציבור.
הוא עדיין משתמש בטכניקות של החלטות במחשכים.
האם לזמן אותו לדין תורה.

תשובה:

שלום וברכה

הדבר הכי טוב זה תמיד להדבר בנעימות אם זה אפשרי. ואם יש רב בבית הכנסת בודאי חובה להתייעץ איתו בקשר לדרכי הפעולה, ולשמוע לכל הנחיותיו. במידה ואין כזה דבר "ואין עם מי לדבר", אכן הדרך הנכונה היא לפנות לדין תורה, בצורה נעימה ומכבדת, ובעזרת ה' יהיה טוב.

העיקר להשמר ממריבה והתלהטות הרוחות, תעשו את הבירור שלכם והכל יבוא על מקומו בשלום. בסופו של יום אתם צריכים להשאר יחד בבית הכנסת…

בהצלחה