איפה מניחים תפילין של ראש

שאלה:

צריך שכל התפילין של ראש יהיו במקום גדילת השערות בקדמת הראש? או בסדר שקצת מהתפילין של ראש יורדות מעבר לשערות ? וצריך שהתפילין יהיו על המקום שגודלות השערות או שאפשר שיהיו גם על שער שגולש קצת מעבר כמו פוני ? ומה אם אדם שנשרו שערותיו, איפה ידע להניח בראש את התפילין?

תשובה:

צריך שכל התפילין כולל התיתורא יהיו במקום צמיחת השיער, כלומר במקום שהשיער יוצא מהגוף, ולא במקום שהשערות גולשות על המצח. אדם שנרו שערותיו ישים במקום בו היו לו שערות כאשר היו… אפשר לדעת לפי צורת הקרקפת היכן זה היה, המצח משפע כבר חזק למטה, וזה למעלה יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואשמח שהרב יאשר אם מה שאוסיף נכון. והקשר של תפילין של ראש שבאחורי הראש צריך להיות בעצם שמעל הגומא, בדיעבד אם היה מתחת לשם במקום גידול השערות יצא.