תפילת שחרית בהשתלמות מורי דרך

שאלה:

שלום,
בקרוב אצא לטיול במדבר למשך שבוע שלם כחלק מהשתלמות מורי טיולים. כל טיול מתחיל בשעה 5 בבוקר וכנראה לא ישאר לי מספיק זמן להתפלל בהפסקות שיתנו במהלך המסלול. באיזו שעה ניתן להתחיל להתפלל את תפילות הבוקר? ניתן להתפלל, בגלל מצב זה, את כל התפילת שחרית ללא תפילין (למעט קריאת שמע) עד השעה 5 בבוקר ואז במהלך היום להניח תפילין לצורך קריאת שמע?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בימים אלו עלות השחר ממש דקות ספורות לפני השעה 5:00 כך שלא ניתן להתפלל לפני היציאה לטיול, אין לך ברירה אלא לעמוד על כך שיאפשרו לך הפסקה לתפילה באמצע הטיול, או אם יש נסיעה מסויימת למקום מסויים תתפלל בנסיעה, אבל לא ניתן לוותר על התפילה.

הנסיון מראה שיהודי עיקש משיג את מטרותיו, יש להציג להנהלה שם את הצורך של אדם דתי בתפילה, והם יהיו חייבים להתחשב, היום זה מקובל להתחשב בצרכים שונים של כולם, העולם לא אטום… צריך רק להראות שזה צורך בלתי מתפשר. אדרבה, אולי כך תזכה עוד אחרים שיותר חלשים ממך…

בהצלחה