לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילין של ראש

שאלה:

שלו' כבוד הרב,
מה בבקשה המדד הנכון בכדי לדעת ולהחליט שהתיתורא של תפילין של ראש לא יורדת אפילו במעט על המצח? כיוון שלמרות שמקפידים שקצה התיתורא התחתון יהיה מונח כולו מעל שורשי שער המצח וכך זה נראה במבט רגיל לעין, בכל זאת נראה ממבט קרוב יותר, שבקו אווירי יורד, קצה התיתורא נמצא ומונח מעל אוויר המצח?

בברכה,

תשובה:

אז תעלה את זה קצת. מרים את השיער עד שורשיו וכך רואים אם זה למעלה משורשי השיער או לא.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כך באמת אני עושה לוקח די רווח משורשי שערות המצח וזה נראה יושב במקום כמו שצריך אך משום מה כשמתבוננים מקרוב עדיי'ן נראה שזה על אוויר המצח, ולקחת עוד אחורה אז כבר קשר הדלת יורד לכיוון בשר העורף. אני מניח שזה נובע מהתרחבות הרצועה אך איני מומחה בסידורה ולא מצוי לי תמיד מישהו שבקיא לסדרה. השאלה אם בנתיי'ם אפשר להניח על פי ראות העין ויוצא ידי חובה על דרך שמכשירים אתרוג במבט עין רגיל?