שמן לרפואת עור של תינוק בשבת

שאלה:

שלום הרב,
הבת שלי(שנה ושבעה חודשים) עם אסטמת עור. יש לה יובש אדיר וגירויים קבועים שמצריכים טיפול קבוע כגון קרמים ושמנים. אף אחד מהם אינו מרפא אלא רק "מתחזק" את המצב הקיים שלא יחמיר. לגבי משחות(קרמים) אנחנו לא מורחים בשבת אלא אם כן הילדה מגרדת מאוד ואז פשוט מוציאים מהשפופרת על העור בלי למרוח.
אך השאלה שלי לגבי שמן – אני לא יכול סתם לשפוך אותו כיוון שהטיפה תיזל מהמקום אלא צריך לעסות את המקום. האם זה מותר?
בברכה

תשובה:

ככל שמדובר בשמן אין בעיה של ממרח, ומצד איסור רפואה בשבת, תינוק כזו קטנה היא בכלל חולה שאין בו סכנה שמותר ברפואה בשבת.

רפואה שלמה.