כפילת ה' אלוקיכם אמת בתפילת יחיד

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לדעת מה הדין אם אני לא מספיק לקרוא קריאת שמע בזמנה עם הציבור בתפילה במניין אז האם אני חייב לכפול ה׳ אלוקיכם אמת בשתי הפעמים שאני קורא גם בציבור יחד עם החזן וגם לכפול ה׳ אלוקיכם אמת כשאני קורא לבדי קריאת שמע בזמנה ואין חשש מצד הזכרת שם ה׳ לשווא למרות שכפלתי כבר עם החזן?

תשובה:

בקריאת שמע הראשונה שאתה קורא אם אתה ספרדי אתה רשאי לכפול, אשכנזי יאמר א-ל מלך נאמן לפני הקריאה ולא יכפול, ואחר כך בבית הכנסת שמתפללים מאוחר יותר, אתה לא כופל, רק שומע מהחזן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי דברי הרב בקריאת שמע השנייה עם החזן אני לא כופל בתנאי שאני שומע אותו אומר ה׳ אלוקיכם אמת אך מה אם אני לא מספיק לסיים איתו קריאת שמע כי אני מתפלל לאט יותר,אז עדיין לא ליכפול?