בשר וחלב בתנור

שאלה:

שלום רב.
אם אני שם בתנור עוף, והתנור אמנם לא מנוקה עם סמרטוט אבל הגעלתי אותו חצי שעה על מקסימום טמפרטורה. חלב לא היה בו ב24 שעות האחרונות, אך השאלה היא אם לא נראה שיש שאריות חלב גלויות בתנור (מצד שני גם לא ניקיתי אותו עם חומר וכדומ') , והעוף לא היה מגולה, אלא היה עטוף בנייר כסף ואחרי שהתנור סיים והוא לא היה לוהט אך גם לא היה קר פתחתי את הנייר כסף והשארתי את העוף בתוך התנור – האם העוף בסדר (לפי האשכנזים)?

תשובה:

העוף בסדר, אבל להבא אל תעשה כך, תנקה היטב קודם לכן. ובכלל לא מומלץ להשתמש באותו תנור לחלבי ובשרי, זה מועד לכשלונות, הכי טוב שיהיה שני תנורים בבית, או איזה טוסטר אובן קטן לחלבי שזה בדרך כלל לא מצריך תנור.

יום נעים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל