בקשת מחילה על ריבית

שאלה:

שלום לכב' הרב
הלוותי לאדם קרוב לצורך עסקי סכומי כסף ועדיין לא החזיר לי ,
כאנשים קרובים הוא היה נותן לי הטבות מהעסק מידי פעם ,הוא לא היה מודע לכך שיכולה להיות בזה בעיית ריבית וגם אני נגררתי לטעות והתבהר לי בדיעבד שבלי היתר עסקה זו בעיה .
בכל אופן בהוראת רב בקשתי ממנו מחילה על מנת לצאת ידי שמיים מאחר ומדובר בריבית דרבנן שהלווה לא ידע מכך .
כאשר בקשתי מחילה פשוט התחלתי בדיבור בזה שכל ריבית בהטבות מתנות , הנחות בקניה ,כסף וכיוצ"ב שקבלתי ממנו או בני משפחתי הריני מבקש מחילה והוא מצדו אמר שהוא מוחל .
הוא יודע שבקשת המחילה היא מכיוון שיש ביננו יחסי לווה ומלווה , האם די בכך שבקשתי מחילה על ריבית ופירטתי "מתנות הטבות וכו'" או שהייתי אמור להתחיל ולהסביר את פרטי ההלכה שיש הלוואה והיו מתנות שנחשבות ריבית לפי ההלכה ולכן בקשת המחילה ? אני מניח שהוא מבין למה בקשתי מחילה גם אם לא הסברתי את ההלכה
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר ביקשת מחילה הוא יודע על מה מדובר ולכן אין כל חשש ונחשב שמחל לך, ומחילה מועילה בריבית אחרי שכבר נטל את הריבית – שו"ע יו"ד סימן קס סעיף ה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה ,
    רק לדייק שהבנתי -הרב כתב בתשובה "ולכן כל חשש ונחשב שמחל לך"..
    הכוונה של הרב היתה "ולכן אין כל חשש .." נשמטה המילה " אין " האם נכון ?