תפילין של יד- הידוק קשר היו"ד

שאלה:

מי שרוצה שקשר היו"ד על התפילין של יד שיהיה צמוד לבית, האם אפשר לעשות זה בסתם חוט, או שצריך דוקא גיד (עי' משנ"ב סי' כ"ז ס"ק י'), ומה הטעם?

תשובה:

לא חייבים דוקא בגיד, אלא שיש מהדרים בזה כדי שלא לחצוץ בין המעברתא לרצועה, ומין במינו אינו חוצץ, העיקר שזה לא יעבור תחת המעברתא ששם עיקר ההקפדה על חציצה, וזה גם בגיד חוששים שחוצץ, אלא בתוך המעברתא, ולדעת החזון איש [דינים והנהגות לחזון איש פרק ג] יש לעשות פטנט אחר, לקחת חתיכה רצועה ולתקוע בחוזק בתוך המעברתא כך שלא תזוז הרצועה, וזה ודאי לא חוצץ אלא מין במינו. אבל מנהג העולם בגיד שעובר בתוך המעברתא.