סיר חלבי בתנור בשרי

שאלה:

שלום רב. מה דינו של סיר חלבי, לא בן יומו, שאפו בו מאכל פרווה בתנור בשרי (התנור בן יומו)? ומה דין התנור והמאכל?

תשובה:

שלום וברכה

הסיר טעון הכשרה כיון שהתנור בן יומו ומן הסתם גם מלוכלך בשיירים שונים, אולם המאכל כשר כיון שהסיר אינו בן יומו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם זה היה מאכל עם רוטב די בהגעלה, אם זה היה דבר יבש יש לעשות ליבון קל, להכניסו ריק לתנור ריק נקי ששניהם לא בני יומם חצי שעה על החום המירבי.