להשתמש בכרטיס קופ"ח של חבר

שאלה:

1. האם איכא גזל בלתת כרטיס מגנטי של קופח לחבר שאינו חבר בקופח, נדגיש שאני משלם על הביקור ברופא משפחה כל ריבעון, ולרופא מומחה על כל ביקור, או דילמא היות ובעצם ביקור פרטי עולה כ-200 שח ולא כ-30 אז אסור, השאלה היא גם להבא, וגם על מקרה שכבר עשיתי?
2. וכן האם ניתן להעביר לחבר רו קו של כרטיס חופשי חודשי בזמן שאינני נוסע בו, וכן האם השאלה הראשונה והשניה הם בעצם אותו דבר?
בברכת התורה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להעביר כרטיס של קופ"ח לחבר זה גזל גמור! הקופ"ח לא אמורה לשלם רופאים על אחרים שאינם חברים בקופ"ח.
כמו כן אסור להשתמש בחופשי חודשי של אחר הזכות היא אישית ולא ניתנה להעברה.
בהצלחה.