הריון ללא נישואים לגבר נשוי

שאלה:

אם נקלטתי להריון מגבר נשוי האם בעקבות הנסיבות עליי להפסיק את ההריון או לחילופין ישנה אופציה להינשא ? משמע האם מותר לאותו גבר לשאת 2 נשים בעקבות הסיטואציה?

תשובה:

שלום רב,

שתי האופציות שאת מציעה אינן מותרות או רלוונטיות. האפשרות לשאת היום שתי נשים אינה אפשרית. יש חרם דרבינו גרשום שלא לשאת שתי נשים. נכון שיש בזה דעות ושיטות עד כמה זה תקף היום החרם הזה. למעשה נפסק בשו"ע אבה"ע סי' א' שהחרם היום אינו קיים וכך ההלכה לדעת הספרדים. ולדעת האשכנזים החרם קיים כפי שפסק הרמ"א. אך גם לספרדים ישנה שבועה ומנהג המחייב שלא לשאת שתי נשים בכל עדות הספרדים. כך שמלבד העובדה שזה גם לא חוקי במדינות המערב כולל ישראל, זה גם אסור לכל העדות מצד ההלכה. כמו כן, האופציה להפיל אסור. הפלה זה איסור גמור גם כאשר ההיריון לא היה רצוי. אני מבין שנקלעת לסיטואציה לא פשוטה אבל על כך נאמר: סוף מעשה במחשבה תחילה.