בל תשחית – השלכת ירקות רקובים לאשפה

שאלה:

מידי שבוע כאשר מסדרת את המקרר יוצא לי לזרוק ירקות שקניתי בקניה השבועית שלי ולצערי לא עשיתי בהם שימוש והם הרקיבו.
לדוגמא :קניתי קישואים בשביל להכין פשטידה ולא הספקתי והקישואים הרקיבו. קניתי עגבניות שרי ולא השתמשתי בכולם כי פשוט לא יצא/לא התחשק/לא הספקתי להגיש לילדים…האם מדובר בבל תשחית?
אשמח לתשובה ולמקורותיה.

תשובה:

לא שייך כאן בל תשחית, קנית כי חשבת שתשתמשי ועכשיו שזה רקוב ודאי זה מיועד לאשפה, אין חיוב לאכול ירקות רקובים… מקור  דברים בשו"ע סי' קעא ומשנה ברורה שם ס"ק ד.