שכירות דירה בשוכרים שפונו למלונית

שאלה:

אני שוכר דירה ממישהו וחלינו בקרונה כל בני הבית היינו צריכים להתפנות למלון לא לסכן את השכנים האם אני צריך לשלם שכירות כרגיל על החודש שלא הייתי בדירה או שיכול לא לשלם או לפחות להפחית בתשלום

תשובה:

שלום וברכה,

השוכרים חייבים לשלם שכר מלא על התקופה ששהתה המשפחה במלונית.

בהצלחה.

מקורות:

נחלקו הראשונים בשוכר שנאנס באמצע תקופת השכירות האם יכולים לבטל את השכירות (שו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א). במקרה הנ"ל השוכרים לא מעוניינים לבטל את השכירות ומעוניינים להמשיך לגור בדירה אלא שרוצים להיפטר מתשלום על תקופה זו, ובזה לכו"ע לא יכול השוכר להיפטר. ומה עוד שאים כאן אונס מאחר ויכולים כל המשפחה שנחלו לשהות בדירה ולא לצאת מהבית כל תקופת הבידוד, ולכן אין כאן אונס, ולא ניתן להיפטר מתשלום השכירות.