לא ילבש בבגד פנימי שאינו נראה

שאלה:

האם יש איסור לא ילבש בבגדים שאינם נראים כלפי חוץ, כגון גרביים של בנים לבנות או גרביונים של בנות לבנים שלובשים רק כדי להתחמם, וכן חולצה של בנות מתחת לחולצה של בנים ולהיפך?

תשובה:

בבגד פנימי יש להקל.

מקורות:

ראה אהל יעקב – לא ילבש עמ' רחצ-רצט בשם בגרי"ש אלישיב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה אך לא זכיתי להבין. האם האיסור הוא "להתייפות" או "להתייפות בפני אשתו" או שמא להתייפות בעיני אחרות? הרי גם מהלשון שם משמע שזה דבר שמביא לידי תיעוב וזנות וזה הרי דבר ששייך רק כלפי אחרות ולא בתוך התא המשפחתי לענ"ד