הבאת תלושים אחרים

שאלה:

ברצוני לקבל מלגת לימודים מקרן מסוימת- לא של המדינה
יש לי הוצאות של אלפי שקלים בחודש לנושא רפואי מסוים- אבל התלושי שכר שלי גבוהים יחסית
האם מותר לי להגיש לקרן תלושים נמוכים יותר, ולא לכתוב להם על ההוצאות- כי תכלס הם רוצים לדעת עם כמה אני נשארת בחודש וההוצאות גדולות יותר מההפרש בתלושים שאני רוצה להציג בפניהם

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שרצונך לשנות בהצהרה של התלושים להצהיר על הכנסות קטנות ובכך לא להצהיר על ההוצאות. התשובה לכך: אם השינוי של התלושים לא משמעותיים לקבלת המלגה, וגם אם תצהיר על הכנסות גבוהות והוצאות גבוהות תהיה זכאי להנחה, אין איסור לשנות. אבל אסור לשנות נתונים כאשר השינוי הוא זה שיגרום לקבלת המלגה.

בהצלחה.