דיבור בבית הכסא

שאלה:

גבי דיבור בבית הכסא, על מה העם סומכים בזה שהם נוהגים לדבר בשירותים ? האם זה משום שלשירותים של ימינו אין דין בית הכסא כל כך?

תשובה:

בשו"ת יביע אומר ח"ח סי' א כתב ללמד זכות במקום צורך גדול על המקילים בבתי כסא שבזמנינו מהטעם שהזכרת, אבל ודאי אין להקל סתם כך, ואינני מכיר מנהג זה שהזכרת. מי שנכנס לשם שלא להתפנות אלא כדי לקחת משהו, יש להקל יותר, ראה פסקי תשובות סי' ג הערה 17.