גילוי בעיה גופנית בזמן שידוכים

שאלה:

שלום רב,
בחורה שנמצאת כרגע במהלך של שידוך מתקדם ורוצה לדעת האם צריכה לספר לבחור על בעיה גופנית שקיימת אצלה, בשם אנדומטריוזיס (בעיה נפוצה יחסית שגורמת למגוון תסמינים גופניים בתקופות מסוימות, ויכולה, אם כי לא בהכרח, לגרום גם לקשיי קליטת הריון).
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שכדאי לבקש מהרופאה המטפלת לכתוב חוות דעת ספציפית, כיון שממה שהבנתי יש רמות שונות של המחלה הזו, וההשלכות שונות, ולפי המצב ניתן יהיה לראות עד כמה זה עשוי להפריע ובזה תלויה השאלה האם וכיצד יש חובה להודיע זאת לבחור לפני אירוסין.

רפואה שלמה ובשורות טובות.