לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילין רבנו תם

שאלה:

שלום
יש שמניחים תפילין של רבנו תם בשחרית ללא ברכה אחרי שהניחו של רש"י . הבנתי שעושים זאת מכיון שאולי הלכה כמותו וחוששים לדעתו.
במקרה שיש רק תפילין של רבנו תם ולא ישיג באותו היום תפילין של רש"י האם יניח אותם ויצא ידי חובתו? האם יניח בברכה? שהרי חוששים לדעתו ומשום כך מניחים אותם בכל יום
תודה

תשובה:

אין לברך על תפילין דרבינו תם, כיון שהעיקר להלכה הוא כדעת רש"י, ולשיטת רש"י תפילין אלו פסולות. לכן יש חובה להשיג תפילין של רש"י ולא להפסיד מצוה יקרה וחשובה זו, תפילין דרבינו תם אינן מועילים במקום של רש"י. ואגב, מה שמניחים תפילין אלו, אינו בדוקא בגלל החשש שמא הלכה כדבריו אף שגם זה נכון, אלא בעיקר משום שעל פי סוד יש תיקון גדול בתפילין אלו ועל פי האר"י יש להניח, אבל זה ענין על פי קבלה ולא מצד ההלכה, שכן יש עוד שיטות באופן הנחת הפרשיות ולא מצינו שחששו להם כל כך.