תהילים בין ישתבח ליוצר / עקירת בית הכסא

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול מס' שאלות:
1. כשמתפללים שחרית במנין החזן לעיתים מגיע לישתבח כחמש דקות אחרי שאני סיימתי. (עד ישתבח כל אחד אומר בקצב שלו) האם מותר אחרי ישתבח להגיד פרקי תהילים עד שהחזן יגיע לישתבח?
2. עזרת הנשים עברה החוצה. בשבת נשים לוקחות חומשים מערימת החומשים סידורים מערמת הסידורים. בסיום התפילה כל אחת מחזירה את החומש שברשותה לערימה הספציפית של החומשים ואת הסידור לערמת הסידורים. האם יש כאן איסור בורר? הרי לא ישתמשו בחומשים עד מנחה או עד שבת הבאה?
3. גבאי בית הכנסת מתכנן להעביר את שירותי הגברים למקום אחר בחוץ – וכך יגדיל את עזרת הגברים. השאלה שלי: האם מותר להתפלל במקום ששימש שנים כשרותים ועתה יהיו שם ספסלים ושולחנות?

תודה רבה!!!

תשובה:

שלום וברכה

1. אסור לומר תהילים בין ישתבח ליוצר, ראה יביע אומר ח"ו סי' ה. אפשר לעיין באיזה ספר בלי להוציא מהפה.

2. אין איסור בורר כיון שהם לא היו מעורבבים, זה מאוד ניכר כזה אצלך ביד מה שייך למה.

3. אחרי שעוקרים את השירותים ועושים שם שינוי מעשה – מותר, כמבואר בשו"ע סי' פג.

הצטרף לדיון

תגובה 1