שעטנז בחליפות

שאלה:

שלום כבוד הרב.
רציתי לשאול בעניין שעטנז לחליפות ומעילים כיום ?
אם יש ברשותי מקטורן שמכיל צמר 80% ופוליאסטר 20% של חברת באמוס סקוור האם יכול להיות חשש לשעטנז?
אותו דבר האם יש לי מקטורן עם בד ויסקוזה ופוליאסטר יחדיו האם גם כן יכול להיות חשש לשעטנז?

עוד שאלה חשובה..
הרבה אנשים כיום מזמינים בכל מיני אתרים סינים פריטי בגדים (מעיל, מקטורן, ז'קט וכיוצא בזה)
האם אפשר לסמוך על המפרט שיש בחנות או שיש לחשוש ולקחת כל פריט ופריט לבדיקת שעטנז??
אשמח להבהרה בנושא והלכה למעשה בגובה העיניים..
בברכת התורה.

תשובה:

שלום וברכה

בחליפה המכילה צמר בהחלט יש חשש שעטנז ויש חובה לבדוק, חוט הפשתן הוא חוט חזק, והגיוני שמשתמשים בו תיפורים של החליפה. בחליפה שיש בה רק ויסקוזה ופוליאסטר אין חובה מן הדין לבדוק, המחמיר על עצמו לחשוש שמא הביטנה שיש בה שיירי בדים מכילה צמר תבוא עליו ברכה, אבל זה חשש רחוק יחסית. נכון שקשה לסמוך על מיפרט סיני, אבל יש הגיון שהם לא כתוב ויסקוזה על צמר, אדם מנסה לשבח את מקחו ולא להצטנע…