פניה לכונס נכסים ולהוצאה לפועל

שאלה:

בכונס אני מבין שיש טעם להתיר בגלל שהבן אדם חתם מה הדין לגבי הוצאה לפועל שלוקחת בעצם בלי רשות של הבנאדם מראש

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי מהיכן הסקת שמותר כונס נכסים בגלל שחתם.

פנייה להוצאה לפועל, אם מדובר בחוב ברור כמו צ'ק או שיש בידו פס"ד מבית דין, יש להקל לפנות להוצל"פ, אולם את כל הוצאות הגבייה יהיו על חשבון התובע ולא על הנתבע. האפשרות לתבוע הוצאות מהנתבע רק אם הנתבע יסרב לבית דין, ויש לתבוע בבית דין, ואם בית דין יראה שלא מתייחס או לא מציית לדבריהם יקבל התובע היתר לכמ"ש ויוכל להפיל את הוצאות על הנתבע.

בהצלחה.

מקורות:

הגאון הרב שפרן שליט"א הורה שלפנות עם צ'ק שלא נפדה להוצאה לפועל מותרת רק בהתמלא שלושה תנאים. א. שההוצאות יהיו על חשבון התובע ולא על בעל הצ'ק [אלא אם כן הנתבע סירב להופיע בבית דין שלושה פעמים]. ב. שיתרה בבעל הצ'ק. ג. שאין טענות נגדיות לנתבע, כי אם יש לו טענות נגדיות חייבים להתדיין בבית דין תחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה אני אסביר את עצמי לפני זה שאלתי האם מותר לקנות מכונס נכסים דירה או רכב התשובה הייתה שמותר ואחד מטעמי התשובה היא הייתה שמותר בגלל שהאדם שאותו כנסו ולוקחים לו את הדירה או הרכב התחייב על הדירה הוא הרכבועל זה אני שואל מה דין בהוצאה לפועל שלוקחת בעצם בלי התחייבות של האדם על חפץ מסוים תודה רבה