מקור ביהדות לטלפתיה

שאלה:

שלום וברכה,

האם יש מקור לטלפתיה/תקשור מחשבתי ביהדות? אני לא מדבר על קריאת מחשבות באופן מודע שהרי רק הקב"ה יודע מחשבות האדם, אלא אני מדבר על אופן לא מודע בלי כוונה. ז"א במילים אחרות האם יכול להיות שלשני בני אדם יהיה קשר במחשבה, לדוגמה שאדם אחד יחשוב על דבר מסוים, ואחרי מספר שעות אדם שקרוב אליו ידבר איתו על אותו עניין או שלדוגמה אני אחשוב על אדם מסוים והוא בדיוק יתקשר אלי. תודה.

תשובה:

אינני מכיר לזה מקור ביהדות, ונראה לי גם שזה לא קיים במציאות, זה סוג של הונאה מסויימת שעושים כמו כל סוגי הקסמים למיניהם…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם
    יש מקורות באור החיים ועוד שאם נחשוב שאנו אוהבים אותו גם הוא יאהב אותנו… וכדומה אבל זה לא בדיוק המקרה שלפנינו

    כבוד הרבנים, היכולות של אמני החושים שמפעימים לפעמים כגון קריאת מחשבות ועוד זה כוחות הטומאה?