מוריד הגשם בקמ"ץ או בסגו"ל

שאלה:

שלום ותודה מראש. האם אומרים מוריד הגשם עם קמץ ב-ג'? או עם סגול?
[לצערי אין לי 'מסורת' ידועה מאבי, נוסח אשכנז ]

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש מחלוקת ידועה, ונראה שהמנהג הרווח הוא לומר הגשם בסגול.

מקורות:

ראה שו"ת לבושי מרדכי ח"ד סי' ריג, ארחות רבינו ח"א, וכן דעת הגרש"ז אויערבך. אמנם עי' שו"ת אגרות משה ח"ד סי' מ אות טו, וע"ע בכל זה תשובות והנהגות ח"א סי' פ שמביא אף הוא שהמנהג הרווח לומר בסגול וראה שם ראיותיו.