לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לשכב על מיטת אשתו יולדת בבית החולים

שאלה:

שלום וברכה.
רציתי לדעת אם מותר לבעל לשבת או לשכב על המיטה של אשתו בבית החולים לאחר לידה, או שהיא גם נקראת מיטה מיוחדת לאישה.
תודה רבה.

תשובה:

נראה פשוט שכיון שהמיטה מיוחדת לה בימים אלו אסור לשכב עליה.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב
    כשהיינו בבית חולים אחרי הלידה עשינו מין פתרון כזה שהיה כסא והיה מיטה ולפעמים נמאס לאשתי מהמיטה אז היא אמרה שזה כבר לא המיטה שלה וכך אני נשכבתי על המיטה (יצויין שהייתי מאד עייף ולא כל כך חשבנתי את האיסור) וכנ"ל לגבי הכסא
    ישנתי שם רק בצהריים ולא בלילה
    עד כמה זה גרוע

  2. למעשה אמר לי מורה הוראה חשוב שקרא את התשובה, ועל פי דברי הגר"י גנס שליט"א שבבית חולים זו אינה נחשבת מיטת אשתו, המטרה להיות בבית חולים ולצורך הענין צריך מיטה, אבל אין למיטה זו חשיבות להחשב כשלה, מה גם שיכולים כל רגע להעביר אותה חדר.