הקפה בחנות

שאלה:

האם על אדם שקונה בהקפה בחנות חלים דיני הלוואה, או שזה מושג שונה?

תשובה:

שלום וברכה,

הקפת החנות הרי זה נחשב לחוב של מקח ואין לו דיני הלוואה. הלכה זו מצאנו לגבי שמיטת כספים שהקפת החנות אינה הלוואה ולכן השביעית לא משמטת. אולם גם חוב של הקפת החנות אם זקף המוכר במלווה דינו של החוב כדין הלוואה. ונחלקו הפוסקים מה נחשב לזקיפה במלווה, י"א שקביעת זמן לפירעון. וי"א שחישב את כל החובות וכללם ביחד כדי לבקש פירעון.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן סז סעיף יד.