הזמנת חשמלאי לתיקון דוד חשמל

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אנחנו שוכרים דירה מזה כ3 חודשים ולפני מספר ימים לאחר שהדלקנו את דוד החשמל בפעם הראשונה, לא היו מים חמים.
בפנייתנו לבעל הדירה הוא שלח למחרת חבר שלו שהוא בעל מקצוע וזה ניסה לפתור את הבעיה אך כבר עברו 4 ימים והבעיה לא נפתרה ואנחנו ללא מים חמים להתקלח.
בבקשה לשלוח חשמלאי מוסמך לבדוק את מערכת החשמל נענינו בשלילה בטענה שזה בעל המקצוע שהוא מוכן לשלוח ושבמידה ואנחנו לא מרוצים אנחנו יכולים להזמין בעל מקצוע אחר וכן גם לשלם מעצמנו ללא דרישת החזר הוצאות בגין הביקור והתיקון.
האם אנחנו צריכים לשאת בהוצאות או שמא הוא צריך לשלוח חשמלאי מוסמך?

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר חייב לתקן את הדוד על חשבונו. או לשלוח את החבר שיתקן מידית, או להביא חשמלאי מוסמך שיתקן. אסור להשאיר אתכם בדירה כמה ימים ללא מים חמים. וכמו כן אין אפשרות לחייב אתכם בהוצאות התיקון.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שיד.