ברשותי עיפרון שאני מסתפק אם שלי

שאלה:

שלום רב לרבנים
ברשותי 2 עפרונות חודים זהים (גם בצבע) אני מסופק האם שניהם שלי או רק אחד ואת השני מצאתי ,אחד מהם עכ"פ שלי האם אני יכול להשתמש באחד מהם או בשניהם תודה רבה?

תשובה:

שלום וברכה,

באחד ודאי מותר לך להשתמש כיון שיש לך אחד. בשני אם אתה מסתפק אם מצאת או ששייך לך מותר לך לקחת לעצמך כדין ספק ממון שאתה מוחזק.

בהצלחה.

מקורות:

בספק אבדה נחלקו הראשונים האם הרי אלו שלו. ומחלוקתם דווקא אם יש ספק האם חייב להכריז או לא. אבל אם יש ספק האם ה שלו או של השני דינו כספק ממון שהוא המוחזק ולא ניתן להוציא ממנו.