ברך עלינו בקריאה מאייפון

שאלה:

כבוד הרה אדם שמתפלל דרך איפון בתוך 30 יום שאחרי חג הסוכות האם כיון שהתפילה בטלפון מיצרת בידיוק ורק את המילים שצריך להגיד אז לא נחשוש שאמר ברכנו? תודה מראש

תשובה:

אין קשר איזה סידור הוא אוחז ביד, החשש הוא שמא יאמר בעל פה, אני בטוח שאדם שמורגל להתפלל, גם כשהוא מתפלל באיפון [הנהגה גרועה מאוד, קשה כך לכוון בתפילה], חלק ממנה הוא אומר בעל פה. אבל אם הוא בטוח שהוא כל מילה קורא בפנים זו סברא נכונה.