תוכחה לאחרים – המשך

שאלה:

שלום,
אני באמת צריך בירור לגבי התוכחות (הוכיח, תוכיח)
אני בתהליך של תשובה והרבה פעמים אני מעיד על דברים מאוד חמורים בקשר לבן אדם לחברו.
דוגמה :
* אני נמצא בישיבה ויש מישהו חדש שיגיע. בן אדם מאוד מאוד נחמד וחביב לצערי אני רואה כמה חברי שמדברים איתו בחוצפה בצורה מביישת אפילו מרוב שהוא נחמד. הבן אדם הזה צוחק וזה אבל רואים בנקודת מבת אובגקטיבית שזה נורא. אני רואה את זה ואני בתסכול פנימי שאני לא מגיב מחוסר ידע ומתוך פחד(לא תשא עליו חטא)אבל זה מאוד מתסכל אותי לראות את זה ולא לנסות לסדר במיוחד בתוך ישיבה.

וזה רק דוגמה זה קורא לי הרבה ושאני לא יודע מה לעשות
אני מאוד אשמח בירור לגבי הנושא הזה
תודה רבה מראש.

תשובה:

תיר מעליך את האחריות הזו לגמרי, התוכחה בכל המקרים האלו לא תועיל ורק תגרום לך לריחוק חברתי, וזה מיותר. תשמור את מצות התוכחה למצבים מאוד מיוחדים שי לך אנשים שפתוחים לשמוע ורק מחוסר ידע עושים משהו וכדומה, או אנשים שנתונים להשפעתך, ידידי טוב או בני משפחה קרובים.

ברכה והצלחה מרובה בדרך החדשה!