מעשר פירות הדר – לפי לקיטה או חנטה?

שאלה:

שלום רב, היום כ״א בחשבן, קטפנו קלמנטינות ולימונים, איזה מעשר אנחנו צריכים להפריש עני או שני עליהם?

תשובה:

שלום וברכה

פירות הדר יש בהם תמיד ספק האם הולכים בהם אחר הלקיטה או אחר החנטה, ראה חזון איש שביעית סי’ ז ס”ק טז. ולכן קלמנטינה שנלקטת עכשיו וחנטה בשנה שעברה, יש ספק אם הוא מעשר שני או מעשר עני, ולכן גם צריך לפדותו על פרוטה כמעשר שני וגם לתת אותו עצמו לעני כדין מעשר עני.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. ראש השנה למעשרות בפירות האילן הוא ט”ו בשבט,ובזה לא שונים פירות הדר משאר הפירות,הספק הנ”ל הוא רק בפירות שחנטו לפני ט”ו בשבט ונלקטו אחרי,אבל בפירות שנלקטו עכשיו אין ספק וכל עוד לא הגיע ט”ו בשבט הרי זו שנת מעשר שני.

  2. מעשר שני כמובן,כפי שכתבתי בתגובה,רק טענתי שלא משנה מתי הפירות חנטו או נלקטו כיוון שלענין פירות עד ט”ו בשבט זו עדיין שנת מעשר עני וגם אם נלקטו היום צריך להפריש מעשר שני.