לשכב על מיטת האשה שלא בפניה בימי נידה

שאלה:

לכבוד הרבנים החשובים
ברצוני לשאול מה שאסור לשבת על מיטת אשה בימי נדותה גם שלא בפניו האם במצב שהבעל נמצא בחדר לבד ונועל את הדלת באופן שהיא לא יכולה לכנס האם גם אסור? או אם במקרה שהבעל יושב או שוכב עם ילד בכדי להרדים אותו האם יש צד היתר?
ואם אצל האשה במקרה שהבעל לא יכול ליכנס האם יש צד היתר?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

לשבת על מיטתה אסור גם כשאינה בבית, אם היא בעיר. אבל אין איסור לגעת במיטה.

לאשה מותר לשבת על מיטת בעלה בימי נדתה שלא בפניו, ראה ט"ז סי' קצה ס"ק ו ופתחי תשובה שם ס"'ק ח, אבל לא לשכב. אולם הבעל אסור לשבת על מיטתה אף שלא בפניה.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ קצה סעי’ ה ובט”ז שם ס”ק ו [וראה ש”ך שם ס”ק י] וראה פתחי תשובה שם ס”ק ט. אגב, באיגרת התשובה לרבינו יונה דרוש ג כתב שאם היא מתעכבת מחוץ לעיר כמה ימים מותר בימים אלו גם לשכב על מיטתה. כמו כן כתב, שכדי לשבת לא מספיק שלא תהיה בבית אלא דוקא אם אינה נמצאת בעיר מותר.