האם מותר לבנות גדר בחצר המשותפת כשיש הזיק ראיה

שאלה:

האם מותר לשים גדר/ברזנט בחצר של הבנין כשיש לי היזק ראיה מהרחוב שבו עוברים מאות אנשים ביום האם השכנים יכולים להתנגד?

תשובה:

שלום וברכה,

השכנים יכולים להתנגד שלא תבנה גדר בחצר המשותפת. החצר שייכת לכלל השכנים והם לא אחראים על ההיזק ראיה שיש לך מרשות הרבים.

בהצלחה.

מקורות:

מצאנו בהלכה שכופים זה את זה לבנות כותל על רשות שניהם כדי למנוע היזק ראיה. ושם מדובר שכל אחד מזיק את שכינו לכן כופים לבנות על רשות של שניהם. אבל אם ההיזק מגיע מרה"ר לא ניתן לבנות על הרשות המשותפת.