למה היה צריך אברהם עצה על המילה?

שאלה:

מדוע אברהם היה צריך עיצה ממרא לגבי ברית המילה?הרי השם אמר לו לעשות ברית מילה, אז מדוע פנה לממרא?

תשובה:

שלום וברכה

זו אכן שאלה ידועה, ונאמרו בזה הרבה ביאורים: בעלי התוס' אומרים שהחשש של אברהם היה מאויבים שינצלו את חולשתו והספק היה אם לעשות את המילה בסתר או בגלוי, , המזרחי והחזקוני מבארים שלא היה לו ספק מה לעשות, אלא רצה לנסותם לראות אם הם ידידי אמת לפי מה שיענו לו, או כדי לקבל שכר יותר אם יענו לו שלא לעשות מילה, בצידה לדרך מבאר שהתייעץ אם לקיימה לפני שנצטוה או להמתין לציווי, כי הרי אי אפשר לקיים מצוה זו פעמיים… עוד מבעלי התוס' שרק דן איתם מה מקום המילה ואיך מבצעים, יש שפירשו בדרך דרוש שהתייעץ על נוסח הברכה, וזה נקרא שיתייעץ "על המילה", ויש עוד ביאורים רבים….

שבוע מבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1