חיוב מילה לאב בבן שהגדיל

שאלה:

בס"ד
המנח"ח מצדד שאם אב לא מל את בנו עד שהגדיל כבר אין מצוה לאב למולו והמצוה היא רק על הבן. האם נוקטים להלכה כדבריו.
ב' גם לפי המנח"ח שבסתמא האב כבר נפטר לגמרי [לכאורה בלשון הפסוקים בסוף פרשת לך לך משמע אברהם אבינו היה מצווה למול את ישמעאל בנו [למרות שהוא היה כבר בן י"ג ביום זה].
הדין אם הבן הוא שוטה או חרש האם בכה"ג נמי כשהגדיל האב לא מצווה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי ההלכה היא כך כפי משמעות דברי הגמרא בקידושין דף כט א, לגבי בן שוטה יש נושא של ערבות ואחריות של האב אבל לא ספציפית של דיני מילה, כמו כן האב לא גרע מבית דין שחייבים למולו.