אכילת סעודת שבת ומלווה מלכה – חולי מעיים

שאלה:

שלום רב,
אני סובלת מבעיות שונות, הכוללות בעיות במערכת העיכול ובעיות בתפקוד הכבד.
אני נמנעת מלאכול בלילה כי זה מחמיר את המצב מאוד.
השאלה שלי: כל שבת לאחר הסעודה הראשונה (בלילה) הכאב מחמיר ואני מרגישה ממש רע למחרת בבוקר השבת. על סעודת מלווה מלכה אני כבר בכלל מוותרת תקופה ארוכה, מאותה סיבה.
1. מה לעשות עם סעודת שבת הלילית?
2. והאם זה בסדר שמוותרת על מלכה. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותינו לרפואה שלמה ובשורות טובות.

ברור הדבר שאם האכילה מזיקה לך, תאכלי רק כזית חלה, או לחם מלא מה שטוב לך יותר. כמות כזו לא תגרום לך נזק לפי מה שאני מבין, מדובר בכמות מועטת של 27 סמ"ק מעט יותר מגודל קופסת גפרורים, מעבר לכך את לא צריכה לאכול כלום..

שבת שלום ותמיד רק בריאות ונחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1