תפילת שחרית עד זמן מנחה גדולה

שאלה:

שלום רב,
ברצוני לשאול לגבי תפילת שחרית עד זמן מנחה גדולה, האם יש היתר לזה בזמן שלא יכל להתפלל קודם, כגון שלא היה לו גוף נקי וכדו' או בכל מצב של אונס או דיעבד כדעת המתירים שהובא במ"ב או שזה כבר נקרא לאחר זמן, ראיתי שהמ"ב כתב בפירוש שלא לסמוך ע"ז אבל האם יש פוסקים אחרים שכן הקילו בזה ואפשר לסמוך עליהם? וגם אם כן אז האם להתפלל תשלומין אחר מנחה יותר רצוי?
תודה רבה מראש וכל טוב

תשובה:

אין להתפלל שחרית באותה חצי שעה שבין חצות היום לתפילת מנחה, כפי שציינת יפה מדברי המשנה ברורה. מחמת הלחץ הגדול כאם באתר והשבת המתקרבת אני מקצר.