תבנית פרווה רותחת על שאריות עוף

שאלה:

הרב שאלה..משהו שקרה לי ממש עכשיו
הוצאתי תבנית תפוא מהתנור והנחתי מיד על השיש.. על השיש היו שאריות חזה עוף ונוזל של החזה עוף
מה דינם של התפוא?
מה דין התבנית?בשרית ל24 שעות ואח"כ פרווה?או שתמיד בשרית
תודה רבה ושבת שלום

תשובה:

התבנית נעשית בשרית, וכדי שתחשב פרווה היא טעונה הכשרה, התפוחי אדמה עדיין פרווה כיון שזה נ"ט בר נ"ט.

מקורות:

הכלל כך:

לענין סיר בשרי או חלבי שניתז עליו רוטב מהמין השני הדין כך: אם יש בתכולת הסיר פי שישים מההתזה, הרי היא בטלה והמאכל מותר , אך הסיר צריך הגעלה [אא”כ התיז על המכסה שאז הוא לבדו צריך הגעלה]. ואם אין פי שישים התבשיל אסור והסיר צריך הגעלה [ראה שו”ע יו”ד סי’ צב סעי’ ה]. אולם, אם הסיר הוא פרווה, כתב החכמת אדם בבינת אדם (מה מא), שהסיר מותר מכח ספק ספיקא, שמא הלכה כדעת הסוברים שאינו מפעפע בכולו אלא במקום ההתזה לבד, ושמא העיקר כדעת הפוסקים שנ”ט בר נ”ט מותר לכתחילה, וראה שערים מצויינים בהלכה (סי’ מו), שלכתחילה יערה רותחים במקום ההתזה.