מאכל טבל – מוקצה בשבת

שאלה:

שלום הרב האם תבשיל שבלוע בו טבל הוא מוקצה בשבת? ואם זה ספק טבל?

תשובה:

דינו ככל טבל שמוקצה בשבת מחמת חוסר היכולת לאוכלו [שו"ע סי' שח סעי' ט].

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    המקור המצויין בתשובה הראשונה לכ' איננו מתאים
    בשו"ע סי' ש"ח סעיף ט' אינו מדבר בענין טבל אלא בדיני בנין וסתירה בדלת
    אשמח לדעת המקור הנכון בשו"ע או במשנ"ב

  2. רמב"ם הלכות שבת פרק כה הלכה יט
    פירות שאסור לאכלן כגון פירות שאינם מעושרין אפילו הן חייבין במעשר מדבריהם או מעשר ראשון שלא ניטלה תרומתו או תרומה טמאה או מעשר שני והקדש שלא נפדו כהלכתן אסור לטלטלן, אבל הדמאי הואיל וראוי לעניים וכן מעשר שני והקדש שפדאן אף על פי שלא נתן החומש מותר לטלטלן.