ברכת הלבנה

שאלה:

מה עדיף,-קידוש לבנה ברוב עם( אם בעשרה או אולי בשלושה הדעת החי אדם המובא בביאור ההלכה-)אבל בתוך הבית דרך חלון,—-או היחיד אבל מתחת כיפת השמים.בתודה

תשובה:

אינני יודע לתת החלטה על מה לוותר, אני בעד לא לוותר על כלום, אפשר לרדת למטה בזמן שהציבור עומד ולעמוד רחוק, וכך מרויחים את שניהם גם אם אתה חושש מהקורונה. ואולי הפיתרון לעשות בשלוש כמו שהובא בביאור הלכה המבוא במקורות שגם שלוש נחשב כברוב עם ולא צריך דווקא עשרה, ובשלושה אנשים יותר קל לשמור על כללי הזהירות הנדרשים ולשמור מהם מרחק.

שבת שלום ובשורות טובות.

מקורות

עי' ביאור הלכה סי' תכו סעיף ב': אלא וכו':  ודע דמדינא מותר לקדש אפילו ביחידי כמו שכתב הפרי חדש וכל שכן דלא בעי עשרה אלא דלכתחלה מצוה לעשותה ברוב עם כי ברוב עם הדרת מלך ולהכי אם יודע שיזדמן לו לברך בעשרה לאחר איזה ימים עד ליל עשירי צריך להמתין ויותר לא וכמו שכתב בהג"ה לענין מוצאי שבת כ"כ בהפר אשל אברהם ולפי מה שהוכיח הח"א בכלל ס"ח דבשלשה נמי נקרא ברוב עם אין צריך בשביל עשרה להמתין עד ליל יו"ד ובפרט בחורף בימי העננים:.