בגידה

שאלה:

שלום לכבוד הרב
אני יודע שלפי התורה אישה שבגדה אסורה על בעלה ועל בועלה.
הבנתי שהסיבה לכך היא מכיוון שישנו חשש שבמידה ויש ילד אז לא ידעו של מי הילד..
השאלה אבל אם מדובר בזוג שאין להם ילדים והבגידה קרתה עקב אשמת שני הצדדים( לא מצדיק את המעשה של האישה אבל יכול להבין מאיפה זה נבע) אז מדוע היא עדיין אסורה על הגבר?

תשובה:

שלום רב,

ממש אין שום קשר. אישה שזינתה זה מעשה חמור ביותר הסיבה לכך שהוא אסורה לעולם לבעלה ולבועלה, זה גזירת הכתוב, כך קבעה התורה וללא של קשר לאפשרות ללדת ילדים (ממזרים) או לא. ואגב היא אסורה לעולם גם אם הסיטואציה היתה מורכבת ולא פשוטה וגם אם הוא אשם בכך. עצם המעשה אוסר אותם להמשיך ביחד.