קריאת שמות בשם תנכ"י דוקא?

שאלה:

האם יש בעיה בקריאת שם שאינו מוזכר בתנך כגון נועם , אורי וכדומה.
והאם יש עדיפות לשם מהתנך (שם אבותינו) משמות אחרים (ע"פ המאורע)?

תשובה:

אין כל בעיה לקרוא שם שאינו בתנ"ך, אלא שכאשר אנחנו משתמשים בשם שאנחנו יודעים שהיה אצל צדיקי הדורות, נוכל יותר להיות רגועים שהוא שם טוב. ולכן בין אם זה בתנ"ך בין אם לאו, אם היו צדיקים נקראים בשם זה זה בסדר גמור.

רוב נחת.