טבילה כשהבעל לא בבית

שאלה:

בס״ד
שלום.
אני קורא הלכות נידה והגעתי לעניין ״כיצד להתנהג אם לא תוכל לטבול בזמן״ ומצויין שם שאחת הסיבות יכולה להיות שבעלה לא נמצא מאיזושהי סיבה, ולא הבנתי מה הסיבה שהבעל צריך להיות בסביבה בעת הטבילה ולמה לא יכולה לטבול אם הוא לא נמצא?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הבעל לא נמצא בבית בליל הטבילה יש בטבילה זו סכנה לאשה, ולכן נמנעים מלטבול, ראה בזה בית יוסף וש"ך בסי' קצז.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. פשפשתי בדברי הב"י וש"ך שם ולא נזכר כלל מענין סכנה, גם לא בשאר הנו"כ.
    אמנם הכוונה במה שקראת שם היא, שאם אין בעלה בעיר אינה חייבת לטבול בזמן, אלא יכולה לאחר טבילתה לזמן שיבוא, יעוי"ש.

  2. כנראה הכוונה לשיעורי שבט הלוי, ולא נמצא לפני.
    אך לא נראה שיש כזה זוהר, ולא שום מקור נאמן לדבר זה [בשו"ת תורה לשמה סי' רטז כותב שאין לכך כל מקור מרז"ל, ואדרבה מביא סתירה לזה מגמ' שבת קכט, ואם שר בית הזוהר כמוהו לא ידע שיש זוהר, כנראה אינו בנמצא, גם כף החיים בסימן רמ לא זכר זוהר כלל].
    רק השבות יעקב כתב שכך אמרו אצלם, וזה אינו מספיק בשביל להפוך איזה רעיון שקינן אצל איזה אנשים, להלכה לכל ישראל.
    ולבד מגמרא מפורשת הנ"ל גם הרבה ראשונים ואחרונים כתבו לעיקר לטבול מיד אף באין בעלה בעיר.

  3. אכן זה מופיע בשיעורי שבט הלוי בשם הזוהר, אינני יודע למצוא בזוהר, ומה שכתבת בענין השבות יעקב אני מקווה שלא הבנתי.