חשיבות תפילת שחרית

שאלה:

שלום, אני נער בן 15 שרוצה להתפלל שחרית אך זה מקשה עלי כי זה מבלגן לי את סדר היום שמתחיל בערך 8:15-9:00 ואני מפסיד שעות שינה וזה מאוד ארוך [לוקח שעה וחצי להתפלל שחרית], איך אוכל להתפלל שחרית שיתאים לסדר יומי ובלי שזה יפריע לשעות השינה שלי?

תשובה:

שלום וברכה ידידי, אינני מבין למה שחרית ביום רגיל לוקח שעה וחצי, הממוצע הוא 50 דקות לתפילה במנין בבית הכנסת כשמתפללים בנחת. העצה הכי טובה היא פשוט לישון בזמן! יהודים בכל הדורות לא ויתרו בשום אופן על תפילה במנין כמו שצריך, זה הדבר הכי נפלא להתחיל איתו את היום, וזה הבסיס של עבודת ה' שלנו. אל תוותר, תישן בזמן ותקום בזמן, ואני בטוח שהתפילה תעשה לך רק טוב ותלווה אותך כל היום.

בהצלחה רבה מאוד!