התרת נדר

שאלה:

רבתי קשות עם חבר יקר ובשעת כעס אמרתי שאני נודרת נדר שלא אדבר איתו בחיים וביום שאצור איתו קשר זה יהיה היום האחרון בחיים שלי אני מאוד מתחרטת על זה מה ניתן לעשות? אני מאוד פוחדת

תשובה:

שלום וברכה

יש לעשות התרת נדרים, ועד שלא עושים זאת אצל רב בית הכנסת וכדומה, להזהר מאוד שלא לדבר איתו, עוון נדרים חמור מאוד, חז"ל הרחיבו בעונש עוון זה.

כמו כן יש להרהר על כך שטהרת נפשה של נערה/אשה יהודיה הוא דבר שמאוד מקודש בעם היהודי, וכל קשר זוגי עם גבר שאינו בעלך אסור לגמרי.

יום מבורך.