בציעת הפת בנגיסה בפה

שאלה:

שלום רציתי לדעת מדוע צריך דווקא לבצוע עם היד את הלחם, כלומר למה לא נאמר שיוכל לנגוס ישירות בפיתה שבידו – עם כל הגדרים של כבוד הברכה, כגון במקום שנאפה היטב, ועל ידי כך יהיה פחות הפסק בין ברכת המוציא לאכילה, שראינו בשו"ע שהקפיד בזה, שכתב שיחתוך מעט קודם הברכה וכו' כדי לחסוך את מעט זמן ההפסק. והררי אם ינגוס ישירות לא יהיה הפסק כלל?, ובכלל מה הטעם לבציעה?

תשובה:

שלום וברכה

הנגיסה בפה אין בה בעיה מצד דין בציעת הפת אלא מצד דיני הנהגת דרך ארץ, ולכן הוקבע כבר לפחות בשעת הברכה לנהוג באופן הראוי בענין זה.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קע סעי' ז ועוד שם.